6/4/12

Βουβαλινό Γάλα: Ιδιότητες και οφέλη



Ανώτερης βιολογικής αξίας
Στη Μακεδονία, στις Σέρρες και συγκεκριμένα στη λίμνη Κερκίνη βρίσκεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός νεροβούβαλων στην Ελλάδα. Τα βουβάλια ζουν και τρέφονται ελεύθερα στο βιότοπο της λίμνης Κερκίνης, που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ.

Το ανοσοποιητικό σύστημα των βουβαλιών είναι πολύ δυνατό και αυτό εξηγεί την υπερβολική ανθεκτικότητά τους στις ασθένειες. Αυτή τη φυσική τους άμυνα, την περνούν στα βουβαλάκια μέσω του γάλακτος, οπότε και στον άνθρωπο που το καταναλώνει.
Το βουβαλίσιο γάλα δρα ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψωρίασης, εκζέματα, αλλεργίες και δυσανεξία στη λακτόζη. 

Το βουβαλινό η βουβαλίσιο γαλα περιεχει 58% περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό, 40% περισσότερες πρωτεΐνες, 43% λιγότερη χοληστερόλη. Είναι πλούσια πηγή σιδήρου, φωσφόρου, βιταμίνης Α, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, Β12, τοκοφερόλης, Ω6 και Ω12 λιπαρών οξέων. Ο συνδυασμός όλων των ανωτέρω στοιχείων, ωφελεί όχι μόνο το ανοσοποιητικό, αλλά ενεργεί και ευεργετικά στη λίμπιντο.



Πλεονεκτήματα:
Έχει πολύ χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και υψηλότερα ασβεστίου από τα άλλα είδη γάλακτος.

Είναι απόλυτο υγιεινό γιατί τα βουβάλι ευδοκιμούν χωρίς την ανάγκη ζωοτροφών ή αντιβιοτικών, ενώ γρασίδι, τριφύλλι και άχυρο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους.


Γίνεται πολύ ωραία κρέμα , γιαούρτι και για τους μερακλήδες καζαν τιπι, αλλά και παγωτό! (και μάλιστα πολύ γευστικό!) 

Εμείς δοκιμάσαμε προϊόντα βουβαλίσιου γάλακτος στο καφέ - ζαχαροπλαστείον το ''Φίλεμα'' - 25ης Μαρτίου - Πετρούπολη (γάλα - γιαούρτι - καζάν ντιπί).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...