5/8/11

Παραλίες Ευβοίας: Βόρεια Εύβοια (μέρος 3ο)

κλικ για μεγέθυνση

Η Εύβοια, η οποία βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, απέχει ελάχιστα από την ανατολική ακτογραμμή της Στερεάς και της Αττικής, καλύπτει μια έκταση 3,897 μ2 και έχει περίπου 208.500 κατοίκους.Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Βρισκόμενη σε κοντινή απόσταση από τα κεντρικά λιμάνια της χώρας θεωρείται επίσης ένα ιδανικό θέρετρο για μακροχρόνιες διακοπές αλλά και για μια σύντομη εκδρομή. Ερευνήσαμε, αναζητήσαμε, ψάξαμε τις ομορφότερες και γνωστότερες παραλίες στο βόρειο μέρος του νησιού και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:


ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: 


ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ:
κλικ για μεγέθυνση

Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται απέναντι από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Για όσους έχουν σκάφος το σύμπλεγμα των νησιών προσφέρει πολλές διαφορετικές δυνατότητες. Όλοι πάντως μπορούν να περάσουν εύκολα απέναντι από τα Καμένα Βούρλα στην οργανωμένη παραλία και να περάσουν αξέχαστες στιγμές σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Διαβάστε περισσότερα  και δείτε λεπτομέρειες για την διαδρομή εδώ και εδώ

ΒΛΑΧΙΑ:
κλικ για μεγέθυνση 

Η παραλία της Βλαχιάς είναι μια γραφική παραλία στη Βόρεια Εύβοια που βρέχεται από το Αιγαίο. Πολύ καθαρή και μέσα στο πράσινο αφού περιβάλλεται από μια πλαγιά με πολλά δέντρα. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες και καντίνες. Κάτω από τα δέντρα που υπάρχουν μέσα στο ρέμα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές σκηνές, ωστόσο μπορεί να δείτε και αρκετές σκηνές πάνω στην παραλία. Η πλαζ έχει χοντρή άμμο και όσο πλησιάζετε προς τη θάλασσα έχει ψιλό βότσαλο, ενώ μέσα στο βυθό έχει βότσαλο.Διαβάστε περισσότερα και δείτε λεπτομέρειες για την διαδρομή εδώ.  


ΕΛΛΗΝΙΚΑ: 
κλικ για μεγέθυνση 
Η παραλία των Ελληνικών είναι μια παραλία στη Βόρεια Εύβοια που βρέχεται από τα καθαρά νερά του Αιγαίου. Κατά μήκος της παραλίς αλλά και στο βυθό θα συναντήσετε κυρίως χοντρή άμμο αλλά και κάποια ψιλά βότσαλα ενώ η θάλασσα είναι σχετικά βαθιά. Δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η παραλία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται λίγο πιο βόρεια , κι έτσι δε θα συναντήσετε πολύ κοντά καφετέριες ή ταβέρνες. Διαβάστε περισσότερα και δείτε λεπτομέρειες για την διαδρομή εδώ.

ΠΗΛΙ:
κλικ για μεγέθυνση 
Η παραλία του Πηλίου είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα αλλά και άμμο.
Η θάλασσα είναι αρκετά βαθιά. Στα πρώτα 3-4 βήματα μέσα στη θάλασσα δεν πατάτε. Επίσης όπως και οι περισσότερες παραλίες της Εύβοιας που «βλέπουν» Αιγαίο έχουν αρκετό αέρα και κύμα τις περισσότερες ημέρες. Για αυτό το λόγο καλά είναι πριν πάτε να κοιτάξετε για τυχόν βοριάδες.Διαβάστε περισσότερα και δείτε λεπτομέρειες για την διαδρομή εδώ


ΚΥΜΑΣΙ:
κλικ για μεγέθυνση
Η παραλία Κυμάσι είναι μια αρκετά μεγάλη σε μήκος παραλία της Β. Εύβοιας, επίνειο της κοινότητας του Μαντουδίου. Στην ακτή αλλά και στο βυθό υπάρχει άμμος και ψιλό βότσαλο. Το ξεχωριστό στην παραλία αυτή είναι ένα γεφυράκι που περνά πάνω ένα μικρό «ποταμάκι» που σχηματίζεται από τα νερά της θάλασσας που περνούν πίσω από την προβλήτα και λιμνάζουν. Περνώντας το γεφυράκι και ανεβαίνοντας στο μονοπάτι θα βρεθείτε σε μια πολύ μικρή παραλία. Διαβάστε περισσότερα και δείτε λεπτομέρειες για την διαδρομή εδώ.

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΡΙ:
κλικ για μεγέθυνση
Η παραλία Κουτσούμπρι είναι μια όμορφη και ήσυχη παραλία της Βόρειας Εύβοιας, που βρέχεται από το Αιγαίο. Στην ακτή έχει βότσαλα ενώ στο βυθό έχει άμμο. Η θάλασσα είναι σχετικά βαθειά.Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε καλό είναι να έχετε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα από πριν. Διαβάστε περισσότερα και δείτε λεπτομέρειες για την διαδρομή εδώ.

Είπαμε στα προηγούμενα άρθρα μας ότι υπάρχουν ακόμα πολλές παραλίες που δεν αναφέραμε. Εμείς και με την βοήθεια του ''http://www.evia-guide.gr'' αλλά και του ''http://halkida.tv/index.php'' απο όπου αντλήσαμε και το περιεχόμενο, επιλέξαμε αυτές τις παραλίες σαν τις ομορφότερες. Δική μας κορυφαία επιλογή? Σίγουρα τα Λιχαδονήσια όπου αποκαλούνται και από τους ντόπιους ''Σεϊχέλες''. 


Εσείς??? 

Άντληση περιεχομένου από:
halkida.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...